Donderdag 13 September 2018; Lezing "Snuffelen aan snoeien" door Tinka Chabot.

We zitten alweer aan het einde van het tuinseizoen en dan gaan we weer vooruit kijken. Wat moet er allemaal gedaan worden in onze tuin, behalve opruimen?
Ja, er kan ook alvast wat gesnoeid worden; daarom vanavond deze lezing Snuffelen aan Snoeien gegeven door Tinka Chabot van het bedrijf S-Kwadraat.
Tinka Chabot, is een vakbekwaam hovenier en gespecialiseerd in het zorgvuldig en esthetisch snoeien van alle bomen en struiken. Ze zal u
vanavond laten snuffelen aan de geheimen van het snoeien van het fruit in uw volkstuin.

Regelmatig snoeien van fruitbomen en -struiken is nodig om een grote opbrengst te verwachten. Tijdens de lezing “snuffelen aan snoeien” worden alle in Nederland voorkomende fruitsoorten behandeld, van de braam tot de Japanse wijnbes en van de appel tot de vijg.
Het snoeien wordt door velen als een van de moeilijkste tuinwerkzaamheden ervaren.
Dat is het niet, mits u weet waar u op moet letten. Dat wordt duidelijk gemaakt op een inspirerende en soms hilarische wijze. U leert anders te kijken en vooral te durven, met respect voor de plant.
 
Wees gewaarschuwd: na deze lezing zult u nooit meer onbevangen naar bomen en struiken kijken, zonder meteen te denken: dat kan veel mooier! En daar gaat het om: uw tuin nog mooier maken dan hij nu is. En dat alleen door goed te snoeien.

Locatie                           : Dorpshuis 'Ons gebouw', Rijksweg West 50 in Elden
Zaal open                      : 19.30 uur
Tijd                                 : van 20.00 uur tot ca. 22.00 uur
Kosten                           : € 3,00 per persoon, leden VTV Elden gratis
Organisatie                   : Volkstuinvereniging Elden
Website                         : www.volkstuinvereniging-elden.nl


                 © Copyright 2019 - volkstuinvereniging-elden.nl