Welkom op de website van de volkstuinvereniging Elden. ​


Elden is een dorp gelegen binnen de gemeentegrenzen van Arnhem, met een inwoneraantal van ca. 2000 zielen met veel actieve verenigingen. (zie ook: www.elden.nl).
 
Eén van de activiteiten is het volkstuinieren, dit kan gebeuren op twee fraaie locaties n.l. op complex De Westerveldse tuinen gelegen langs het Perenlaantje en op complex Mr. Merkxstraat gelegen aan de Mr. Merkxstraat in Elden.
Op de complexen worden vooral veel groenten geteeld, maar ook vindt men er fraaie bloementuinen die een lust voor het oog zijn.
 
Sinds 1978 zijn we als vereniging actief, de beginjaren waren gekenmerkt in het opzetten van de complexen, veel werk is er verzet door de leden. Sommige leden van het eerste uur zijn nu nog steeds actief op hun tuin.
Begin deze eeuw is in het kader van Buitengewoon Beter, wat uitgevoerd is door de gemeente Arnhem, een kwaliteitsslag verricht. Het Perenlaantje werd opgeknapt en de groenstrook aangelegd met een fraai hekwerk.


Tuinen
​Niet alle tuinen zijn op dit moment bezet. Wil je een tuin gaan bewerken, dan kan je je opgeven via deze website. Je wordt dan lid van de vereniging en komt op de wachtlijst te staan (indien deze er is). Aan het begin van het nieuwe jaar worden vrijgekomen tuinen uitgegeven aan de langst wachtende.


 Onze volkstuinvereniging is aangesloten bij de stichting Samenwerkende Volkstuinverenigingen Arnhem (SSVA), deze stichting heeft als doel om de belangen tussen de volkstuinverenigingen uit Arnhem te bundelen.
Bij het reguliere overleg is ook de gemeente Arnhem vertegenwoordigt.
De oprichting van de Volkstuinvereniging-Elden (VTV- Elden) is eigenlijk voort gekomen uit verschillende onteigeningsprocedures van de gemeente Arnhem. Er waren in Elden diverse..
Gek op tuinieren... en je wilt dit met ons delen?
Deel jouw verhaal dan bij de facebook groep!
Attentie we hebben ook een facebook pagina, maar dat is alleen een info pagina. Bij de groep kun je informatie delen, met andere leden van de volkstuinvereniging Elden.
Of stuur jou foto's naar ons op.